از مهمانان عید با قرابیه تبریز پذیرایی کنید طرز تهیه

تاریخ انتشار پست : 1395-12-4 دسته : مجازی

در قرابیهٔ پسته ای در تزیین روی شیرینی بجای بادام، مغزپسته به کار می برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که بجای بادام از پودر نارگیل استفاده می شود.


به نقل از طاها پخش طاها پخش ؛ شیرینی قرابیه از شیرینی های سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای متفاوت آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین و شهرستان زنجان، هم چنین در جمهوری آذربایجان و ترکیه پخته می شود. قرابیه در تبریز از شیرینی های مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند. در شهرستان سبزوار نیز شیرینی متفاوتی با همین نام پخته می شود. این شیرینی از سوغاتی های مخصوص تبریز و زنجان به شمار می رود.

از مهمانان عید با قرابیه تبریز پذیرایی کنید  طرز تهیه


این شیرینی را با بادام که زیاد محتویات آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته درست می کنند. در قرابیهٔ پسته ای در تزیین روی شیرینی بجای بادام، مغزپسته به کار می برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که بجای بادام از پودر نارگیل استفاده می شود.

نکته

شیرینی قرابیه به علت داشتن بادام و پسته، غنی از آهن گیاهی است، ولی در عوض کالری بالایی دارد، لذا از مصرف عمده آن پرهیز کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه

بادام پوست گرفته خام ۱۵۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
مخلوط مغز پسته و بادام و شکر به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی قرابیه

بادام را به صورت پودر درآورید و همراه با شکر و سفیده ی تخم مرغ دو بار، با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید.

اگر خمیر سفت بود، کمی سفیده ی تخم مرغ به آن اضافه کنید.

خمیر را ورز دهید تا سفید رنگ شود.

سبعد داخل قیف پارچه ای با سر ماسوره ی ساده بریزید.

داخل سینی فر، کاغذ روغنی گذاشته و خمیر را توسط قیف به شکل دایره، با فاصله روی سینی بریزید.

سبعد روی آن ها پسته و بادام و شکر بریزید.

شیرینی ها را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا روی آنها طلایی شود.

پس از سرد شدن، شیرینی ها از کاغذ روغنی جدا کنید.

این شیرینی ها در مجاورت هوا زود خشک می شوند، لذا آنها را در ظرف دردار یا کیسه ی نایلونی دربسته ای نگه دارید.

طرز تهیه شیرینی قرابیه بادام به روشی دیگر :

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه:

یک فنجان کره

یک فنجان شکر الک شده

دو فنجان آرد

نصف قاشق چای خوری پودر هل

۱۲ عدد بادام (به دلخواه)

زمان لازم: ۳۵ دقیقه

این مقدار مواد برای ۲۴ نفر کافی است.

طرز تهیه شرینی قرابیه:

اجاق را از قبل با ۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۵۰ درجه سانتی گراد) روشن کنید.

در یک کاسه متوسط، کره و شکر را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سبعد آرد و پودر هل را به آن بیفزائید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.

کمی از خمیر را برداشته و در دست به شکل نواری باریک درآورید. سبعد دو سر آن را به هم وصل کرده و روی سینی فر بگذارید.

تکه ای بادام روی محل اتصال دو سر خمیر گذاشته و کمی فشار دهید. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر بگذارید،

توجه داشته باشید که کلوچه ها باید سفید باقی بمانند و تنها شاید کناره های آن ها طلایی شود.

منبع:آکاایران

منبع : باشگاه خبرنگاران

مطالب مشابه

مطالب تصادفی

نظرات
نظرات مرتبط با این پست
نام :
ایمیل :
وب سايت :
کد تاييد : کد امنیتی رفرش
متن دیدگاه :